Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-62232

Vacature: Sociaal Pedagogisch Werker 2 voor Leger des Heils in Heerlen

VACATURENR lv-62232 (14-02-2018)

SOCIAAL PEDAGOGISCH WERKER 2

Persoonlijk begeleider


Ben jij de medewerker die wij zoeken?! Weet jij van aanpakken? Ben je sterk in het maken van contacten? En heb je grote affiniteit met onze doelgroep?

Solliciteer dan nu!

Locatie: Heerlen Vrieheide
Uren: 32

Afdelingsinformatie
Woonvoorziening Domus
Domus is een beschermde woonvorm voor volwassen dak- en thuisloze mensen, die nergens anders terecht kunnen. Veelal is er sprake van multiproblematiek, zoals verslaving , psychische problemen, en justitiële achtergrond. Zij krijgen 24-uurs begeleiding, een eigen kamer en benodigdheden voor het eerste levensonderhoud. De zorgvraag van de cliënt staat centraal en er worden individuele afspraken gemaakt over middelengebruik. De hulpverlening wordt aangepast op de zorgvraag met als doel dat cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving.
Wij geloven in de kracht van onze cliënten en spreken deze kracht aan. Hierdoor worden onze cliënten zelfredzamer.

Onze visie op de zorg:
Altijd kansen
Altijd verbonden
Altijd vanuit kracht
Altijd aanwezig
Altijd een oplossing

Vanuit deze kernwaarden willen we onze cliënten ondersteunen in hun weg naar herstel van het gewone leven.

Functieomschrijving
Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden en ondersteunen van de deelnemers die tijdelijk bij ons verblijven. Dit doe je volgens de herstelgerichte methodiek. In fases werk je samen met de deelnemers toe naar zelfstandigheid op de levensgebieden waar problemen zijn ontstaan. Je stimuleert hen vorm en inhoud te geven aan hun leerdoelen en leert hen verantwoordelijkheid dragen. Je inventarisaart samen met de deelnemer diens kwaliteiten en legt in het zorgplan de te behalen doelen vast. Je staat naast de deelnemer en weet indien nodig hulpbronnen in te schakelen.
Daarnaast lever je een bijdrage aan de opbouw en het onderhouden van samenwerkingsrelaties met externe partners, het mede ontwikkelen van je eigen team en het mede ontwikkelen van op de doelgroep toegesneden werkwijzen en het beschrijven daarvan.

Wij vragen
 • Een positief Christelijke geloofsovertuiging waardoor je de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg onderschrijft;
 • MBO 3 of 4 werk- en denkniveau;
 • Basiskennis van de sociale systemen voor zover van belang voor de begeleiding en ondersteuning van cliënten;
 • Basiskennis van maatschappelijke ontwikkelingen;
 • Kennis van de doelgroep;
 • Probleemoplossend vermogen;
 • Teamgericht kunnen werken;
 • Stressbestendig en flexibel;
 • Creativiteit voor het bedenken en organiseren van activiteiten;
 • Bereid om onregelmatige diensten te werken.

Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij?
Het Leger des Heils doet ertoe in onze samenleving. Jouw werk bij ons daarmee ook. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft. We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie en bieden je een plek waar je ook veel kunt leren.
Werken bij het Leger des Heils Limburg/Brabant biedt naast werken met leuke collega’s aan kwalitatieve projecten nog een aantal extra voordelen. Allereerst profiteer je van een prima arbeidsvoorwaardenpakket. Daarnaast kun je jezelf ontplooien door gerichte, vakinhoudelijke ondersteuning en opleidingen/trainingen.
Het team bestaat uit enthousiaste collega’s, met diversiteit in ervaring ,achtergrond en leeftijd.
Met z’n allen staan ze voor een prettige en betrokken woon- en werkomgeving.

Primaire arbeidsvoorwaarden:
 • Een functie van 32 uur per week;
 • Contract voor de duur van 6 maanden;
 • Arbeidsvoorwaarden volgens CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening schaal 6 minimaal € 2.107,- en maximaal € 3.016,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week

Secundaire arbeidsvoorwaarden:
 • Opname pensioenfonds PFZW;
 • Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema in de CAO Sociaal Werk. Je krijgt de beschikking over een individueel keuzebudget en een loopbaanbudget. Het loopbaanbudget geeft je de mogelijkheid te investeren in duurzame inzetbaarheid, het individuele keuzebudget kan naar behoefte worden ingezet in de vorm van tijd of geld.

Reageren:
Ben jij geïnteresseerd in de bovenomschreven functie? Solliciteer dan nu via onze website. De sollicitatie dient voor 1 maart a.s. bij ons binnen te zijn.
Je ontvangt binnen twee weken na de einddatum van de vacature bericht.

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met mevr. Moniek Vankan, Manager Domussen Heerlen, te bereiken op telefoonnummer: 06-22211374

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Meer info  www.legerdesheils.nl