Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-61599

Vacature: Juridisch Medewerker Omgevingsrecht voor Gemeente Leudal

VACATURENR lv-61599 (09-01-2018)

De gemeente Leudal
Centraal in Midden-Limburg, tussen de twee centrumsteden Roermond en Weert in, maar ook gelegen tussen de Peel en de Maas én grenzend aan België, ligt de grote plattelandsgemeente Leudal. Leudal heeft 35.850 inwoners verdeeld over 16 dorpskernen en is met een oppervlakte van circa 165 km² een van de grootste gemeenten van Limburg. De gemeente heeft de ruimte om te wonen, te werken en te recreëren. Er zijn veel bedrijven, winkels, scholen, verenigingen en sportfaciliteiten. Bijzonder is het grote natuur- en bosgebied Leudal waaraan de gemeente haar naam ontleent. Ook de dorpskernen beschikken over veel groen. Het uitgestrekte buitengebied herbergt vele agrarische bedrijven.

De organisatie
Gemeente Leudal is volop in beweging. Leudal investeert in een moderne en professionele werkomgeving afgestemd op de visie van de nieuwe organisatie. Samenwerking staat centraal bij het uitvoeren van de huidige taken en de uitdagingen in de toekomst. Samen wordt er enthousiast gebouwd aan de toekomst waarin Leudal garant staat voor goede dienstverlening richting inwoners en bedrijven.

De Afdeling Ruimte (ca. 80 medewerkers) bestaat uit 5 teams.
Voor het team Beheer Openbare Ruimte & Toezicht en handhaving (ca. 20 medewerkers) zijn we op korte termijn op zoek naar:

JURIDISCH MEDEWERKER OMGEVINGSRECHT ,
AANDACHTSGEBIED HANDHAVING EN CASEMANAGEMENT (1 FTE)

Deze vacature heeft in november 2017 open gestaan voor 2 formatieplekken. Inmiddels hebben wij één geschikte kandidaat gevonden. Middels deze herhaalde oproep hopen we een tweede geschikte kandidaat te vinden die het team komt versterken.

Functie inhoud:
Je behandelt en adviseert over complexe (handhaving)dossiers in het kader van regelgeving onder andere op het gebied van ruimtelijke ordening, bouwrecht, milieu en APV (Wabo +). Je vervult ook de rol van casemanager in een aantal complexe dossiers. Als casemanager coördineer je zowel de aspecten met betrekking tot vergunningverlening als ook die voor toezicht en handhaving waardoor je overzicht hebt over alle aspecten die spelen met betrekking tot het complexe dossier en zorg je dat het dossier tot een goed einde wordt gebracht. Daarnaast behandel en adviseer je in complexe (handhaving) procedures en doe je tevens de behandeling van zienswijzen en bezwaarschriften in deze complexe procedures. Verder bestaan je taken uit het verzorgen van de kwaliteit en volledigheid van de complexe (handhaving) dossiers. Tevens ben je in deze functie in staat om verweerschriften op te stellen en de gemeente te vertegenwoordigen in juridische procedures bij de Commissie Bezwaarschriften, de Rechtbank en de Raad van State. Tot slot draag je in deze functie zorg voor de invordering van bestuurlijke geldschulden en coördineer je het flankerend beleid/strafrechtelijk en bestuursrechtelijke acties door de Boa’s. Daarnaast blijf je op de hoogte van ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Functie eisen
Je hebt minimaal HBO+ werk- en denkniveau (Omgevingsrecht) en ruime werkervaring in complexe juridische (handhaving)zaken op het gebied van het Omgevingsrecht. Uiteraard beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en beheers je de Nederlandse taal perfect, zowel in woord en geschrift. Daarnaast beschik je over de volgende kwaliteiten/competenties:
  • Daadkracht;
  • Resultaatgerichtheid;
  • Overzicht bewaren;
  • Overtuigingskracht;
  • Verantwoording nemen;
  • Probleemoplossend vermogen;
  • Constructieve grondhouding (‘ja, mits’ i.p.v. ‘nee, tenzij’);
  • Besluitvaardig.

Belangrijk is dat je denkt in oplossingen, je ziet niet overal en alleen 'beren op de weg'. Verder ben je resultaatgericht, wat betekent dat je anderen op grond van de vakkennis weet te overtuigen. Je denkt vooraf de eigen activiteiten of van anderen door, stelt doelen en plant acties. Je weet waar binnen welk werkterrein bepaalde expertise en competenties te vinden zijn; kent de benodigde procedures die gelden voor het werkterrein. Kan goed omgaan met juridische procedures en politiek/bestuurlijke processen die het resultaat kunnen beïnvloeden. Je bent in staat om jezelf te verplaatsen in zowel de gemeente als de burger. Je moet constructief kunnen overleggen met en luisteren naar de burger.
Tot slot ben je een echte professional die zowel goed zelfstandig kan opereren als in een team kan samenwerken. Je bent stressbestendig, flexibel en kritisch naar het eigen functioneren.

Arbeidsvoorwaarden
Indicatief salarisschaal 11 (HR21 normprofiel Adviseur III).

Informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Bas Majolée, teamleider Beheer Openbare Ruimte & Toezicht en handhaving (0475-859611).

Procedure
Je kunt je interesse voor deze vacature voor 23 januari a.s. kenbaar maken door het sturen van een uitgebreide motivatie en een CV via www.igom.nl.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang in de procedure.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Solliciteren
Meer info  www.leudal.nl