Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-61537

Vacature: Parttime Tekstschrijver / Blogger voor Tijdwinst.com in Born

VACATURENR lv-61537 (05-01-2018)

Ben jij in staat om een explosie van likes en shares te genereren van mensen die jouw inspirerende en praktische blogposts delen op het internet? Of ken je een tekstschrijver die dit voor elkaar krijgt? Ga dan even goed zitten voor deze vacature.

Tijdwinst.com groeit en is voor uitbreiding van de redactie op zoek naar een parttime tekstschrijver (blogger) met een talent voor het schrijven van extreem praktisch georiënteerde blogposts.

Wij zoeken:
Een parttime tekstschrijver voor 18 uur, met uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst, die gewend is om zéér zelfstandig te werken. Als tekstschrijver schrijf je voor de verschillende drukbezochte blogs en websites van Tijdwinst.com. Hieronder vallen websites zoals: www.timemanagement.nl, www.assertief.nl,www.gesprekstechnieken.com ,www.feedbackgeven.com ,www.snellezen.com en www.timemanagement.net.

Inhoudelijk ben je als schrijver in staat om je vlot in te leven in uiteenlopende onderwerpen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en moderne technologie, om daar vervolgens inspirerende en originele (meestal ‘how-to’-achtige) blogposts over te schrijven. Een professionele journalistieke achtergrond én ervaring zijn daarom een belangrijke pré omdat je elke dag over andere onderwerpen schrijft.
Om ervoor te zorgen dat je artikelen ook daadwerkelijk onze doelgroep bereiken, heb je veel ervaring met de werking van social media en een gedegen kennis van SEO.
Wanneer je na verloop van tijd de fijne kneepjes rondom het - mét resultaat - schrijven voor onze websites onder de knie hebt, is een eventuele uitbreiding van uren bespreekbaar.

Als onze nieuwe tekstschrijver:
Werk je nauw samen met je tijdwinst-collega’s Ilona & Bjӧrn met wie je samen invulling geeft aan diverse bestaande en nieuwe websites, blogs en andere online initiatieven op het gebied van persoonlijke effectiviteit.

Je werkzaamheden omvatten online webteksten in de ruimste zin des woords: van het schrijven van een blogpost met praktische tips over assertiviteit, een review over een nieuwe app om slim taken te managen, activerende Twitter en Facebook-berichten, tot commerciële teksten voor producten en diensten. Deze functie vraagt daarom een groot inlevingsvermogen, brede algemene kennis en de vaardigheid in korte tijd nieuwe onderwerpen en thema’s zelfstandig eigen te maken. Daarnaast vind je het leuk om strategisch mee te denken over marketing, SEO en het verder optimaliseren van onze websites en commerciële activiteiten.

Cruciaal is dat je geen enkele moeite hebt met zéér zelfstandig werken in onze backoffice binnen een team van 5 collega’s. Je functioneert daarbij 99% van je tijd op eigen kracht en bent gewend om met resultaatgerichte afspraken te werken.

Wie is Tijdwinst.com?
Tijdwinst.com is een gespecialiseerd opleidingsbureau dat mensen en organisaties helpt om hun taken en tijd zo optimaal mogelijk te managen met behulp van bewezen praktisch toepasbare technieken en inzichten. Wij verzorgen praktische cursussen, workshops en lezingen door heel Nederland, België en soms ook (ver) daarbuiten voor onze Engelstalige internationale klanten. Met veel plezier inspireren wij uiteenlopende grote en kleine organisaties waaronder Booking.com, RTL Nederland, L’Oréal, Vodafone, HP, Heineken, diverse Ministeries en de Raad van State.

Hoe is het om te werken bij Tijdwinst.com?
Op maandag verdelen we het werk, bespreken we de prioriteiten en helpen we elkaar op weg tijdens het zogenoemd schrijfoverleg. Daarin wordt ook gebrainstormd over nieuwe ideeën. Daarna is het ‘aan de slag en meters maken’. Een groot deel van de dag zul je iedereen met een koptelefoon op z’n werk zien doen. Lekker in z’n eigen ‘zone’. Zeker bij schrijfwerk is dit heel belangrijk.
We storen elkaar daarom tussendoor het liefst zo weinig mogelijk met adhoc zaken uit respect voor ieders productiviteit en creativiteit. Dat klinkt misschien in eerste oogopslag een tikkeltje saai maar dat is niet zo. We nemen regelmatig pauze om even gezellig bij te kletsen, hechten waarde aan een goede sfeer en staan altijd voor elkaar klaar als er echt wat is.
Daarnaast behoren flexibiliteit in werktijden en thuiswerken tot de mogelijkheden in een later stadium. Echter: de kwaliteit van je geleverde werk en je productiviteit staan voorop.

Belangrijk:
 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding. Een journalistieke achtergrond heeft onze voorkeur.
 • Als ervaren schrijver van artikelen voor lezers op het internet, weet je dat dit om een heel andere stijl van schrijven vraagt dan schrijven voor offline media (tijdschriften, vakbladen, boeken etc.). Je hebt dan ook een voorliefde voor het schrijven van vlotte online teksten in welke vorm dan ook: blogposts, tweets, reviews, commerciële teksten, je weet overal raad mee. Daarom is minimaal 3 jaar ervaring als online tekstschrijver en ervaring met professioneel bloggen een pré.
 • Je bent beschikbaar voor minimaal 18 uur per week, verdeeld over 3 werkdagen.
 • Je hebt een frisse, toegankelijke schrijfstijl zonder wollig of langdradig taalgebruik.
 • Je leest zelf graag én veel, met name over onderwerpen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, productiviteit, communicatie etc. Daarnaast volg je met plezier de laatste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van nieuwe media en technologie.
 • Je hebt een groot inlevingsvermogen en bent een kei in vlot en gestructureerd researchen als basis voor je nieuwe artikelen.
 • Technologie als bijvoorbeeld RSS, die je helpt bij het makkelijk volgen van de laatste nieuwe ontwikkelingen, is je niet vreemd.
 • Je hebt plezier in het toegankelijk maken van specialistische onderwerpen voor een groot publiek.
 • Voor zich spreekt dat je een uitstekende beheersing hebt van het Nederlands in woord en geschrift. Beheersing van het Engels in woord en geschrift is een pré.
 • Je bent gewend om resultaatgericht te schrijven, waarbij het inspireren en activeren van de websitebezoeker centraal staat (resultaten zijn meetbaar door analyse van website-statistieken).
 • Je wordt niet nerveus van duidelijke resultaatafspraken over het schrijven van een afgesproken aantal woorden per week. Bij een werktijd van 18 uur horen 3 artikelen van +/- 1200 woorden die geschikt zijn voor publicatie. Daar staat tegenover dat je op termijn je werktijden in overleg kunt indelen en dat voor een deel thuiswerken bespreekbaar is.
 • Je komt terecht in een solistische functie. Dit betekent in de praktijk dat je het niet vervelend vindt om alleen te werken en op eigen kracht vooruit te komen. Natuurlijk staan collega’s altijd voor je klaar om te helpen als je niet verder komt of advies nodig hebt.
 • Je bent niet onbekend met werken volgens moderne time-management methodes en apps die je helpen om je taken en tijd optimaal te managen.
 • Je werkt moeiteloos op kantoor of vanuit thuis in een moderne cloud-based ICT-omgeving met apps als Google Docs, Gmail, Evernote, Pocket, Todoist etc. Enige ervaring met Photoshop is een pré.

Wij bieden je:
Een uitdagende parttime functie in een groeiend en modern bedrijf waar kwaliteit en professionaliteit hoog in het vaandel staan. Naast een goed salaris bieden we je een werkomgeving waarin je je professionele schrijfvaardigheid en kennis van online communicatie naar een hoger niveau kunt brengen.

Ons toekomstbeeld bij de invulling van deze functie is dat van een langetermijn werkrelatie waarbij we jarenlang fijn met elkaar kunnen samenwerken.

Reageren?
Overtuigd dat dit jouw volgende stap is in je loopbaan? Leuk! We komen graag met je in contact. Je kunt je motivatie met CV, samen met minimaal 3 artikelen van jouw hand, die in lijn liggen met deze vacature, per e-mail richten aan Björn Deusings, bereikbaar via bjorn@tijdwinst.com. Sollicitaties per post verstuurd en telefonische reacties worden niet in behandeling genomen.

Het schrijven van een blogpost van 700 tot 1000 woorden in de stijl van onze artikelen op www.timemanagement.nl en deze toevoegen aan je sollicitatie, is een duidelijke pré en een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien wat je kunt op het gebied van online teksten.

Meer informatie over ons bedrijf vind je op www.tijdwinst.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij werken niet met recruiters, freelancers of bureaus, dus benader ons daarvoor niet.

E-mail  bjorn@tijdwinst.com
Meer info  www.tijdwinst.com